İstanbul'da Pazartesi Öğlene Kadar Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor

İstanbul'da Pazartesi Öğlene Kadar Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbulluları yoğun kar yağışı konusunda uyardı. Hafta sonu boyunca etkili olması beklenen kar yağışının, pazar akşamından itibaren karla karışık yağmur olarak başlaması ve gece saatlerinde yoğun kar yağışı olarak devam etmesi bekleniyor.

Akşam Saatlerinde Başlıyor

Bugün karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtilirken, akşam saatlerinden itibaren kar yağışının İstanbul'u beyaz örtüyle kaplaması bekleniyor. Özellikle pazartesi öğle saatlerine kadar devam etmesi öngörülen kuvvetli kar yağışının olumsuz etkilerine karşı dikkatli olmak önemli.

AKOM'dan Uyarı: Yerel Kuvvetli Kar Yağışı Geçişleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), hafta sonu boyunca görülecek yağışların yerel kuvvetli kar yağışına dönüşebileceği uyarısında bulundu. Pazartesi öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenen kar yağışı konusunda sürücülerden ve şehirdeki vatandaşlardan dikkatli olmaları bekleniyor.

Sıcaklık Düşüyor: 31 Ocak'a Kadar Soğuk Hava Devam Edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 31 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyredeceğini bildirdi.

Ankara'da Kar Yağışı Başladı

Öte yandan başkent Ankara, sabahın erken saatlerine kar yağışıyla uyanırken, belediye ekipleri ana güzergahlar, ara sokaklar, parklar ve kaldırımlarda tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.