Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Sert Çıkış: "Padişah Olamayacaksın"

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Sert Çıkış: "Padişah Olamayacaksın"
Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik yargı süreci ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davadaki hapis talebi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sert eleştiriler de bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a yönelik ifadeleri sebebiyle "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçlamasıyla yargılanıyor. Dokunulmazlığı kaldırılan Kılıçdaroğlu hakkında 1 yıl 2 ay ile 2 yıl 4 ay arasında hapis cezası isteniyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti bir Orta Doğu ülkesi olmayacak. Senin partin Baas Partisi olmayacak. İstediğin rejimi kuramayacak, padişah olamayacaksın!" ifadelerini kullandı.

Ortadoğu Eleştirisi ve Gazeteci Barış Terkoğlu'na Destek

Kılıçdaroğlu, Ortadoğu coğrafyasını "yoksulluğun, savaşların, zindanların ve otokrasilerin beşiği" olarak tanımlayarak bölge ülkelerindeki durumu eleştirdi.

Ayrıca gazeteci Barış Terkoğlu'na verilen 2 yıl hapis cezasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Sevgili Barış, senin koca yüreğin onların saltanatlarından ve zindanlarından büyüktür" şeklinde destek mesajı verdi.

kilicdaroglu1.jpg