Polis Kalkanını Tekmeleyen Basel Lakaplı Sosyal Medya Fenomeni Gözaltında!

Polis Kalkanını Tekmeleyen Basel Lakaplı Sosyal Medya Fenomeni Gözaltında!
İstanbul'da gerçekleşen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'e çıkmak isteyen gruplara engel olmak için önlemler alan emniyet ekipleri, şüpheliler arasında yer alan sosyal medya fenomeni "Basel" lakaplı Bekir Aslan'ı gözaltına aldı.

1 Mayıs'ta Saraçhane'de Taksim'e yürümek isteyen grubun önünü kesen polis ekiplerine taş ve tekme ile saldıranlar arasında yer alan ve sosyal medyada adı "Basel" olarak bilinen fenomen Bekir Aslan, güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Sosyal medyada 115 bin takipçisi bulunan Bekir Aslan, geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan depremlerin ardından yaptığı tartışmalı paylaşımlarla da gündeme gelmişti. Etkileşim almak uğruna yapılan bu paylaşımlar tepkilere neden olmuştu.

hayir-simidi.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs'ta gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 29 kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı. Bu gözaltılar arasında yer alan Bekir Aslan, polisin dikkat çektiği isimlerden biri oldu.

Toplamda 217 Kişi Gözaltına Alındı

Taksim Meydanı'na çıkmaya çalışan gruplara müdahale eden emniyet ekipleri, 1 Mayıs'ta toplamda 217 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişiler arasında yer alan "Basel" lakaplı Bekir Aslan'ın da operasyonla yakalandığı bildirildi.