SpaceX Falcon 9 Roketinin Bugün Kenetlenmesi Bekleniyor

SpaceX Falcon 9 Roketinin Bugün Kenetlenmesi Bekleniyor

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu Ax-3 mürettebatını taşıyan SpaceX Falcon 9 roketi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) 12.27'de kenetlenecek. Türkiye'nin uzay yolculuğu, Kennedy Uzay Merkezi'nde gerçekleştirilen başarılı fırlatma ile resmen başlamış oldu. Alper Gezeravcı'nın yanı sıra Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei ve Marcus Wandt'tan oluşan mürettebat, ISS'te bilimsel deneyler gerçekleştirmeye başlayacak.

Tarihi An 12.27'de 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün öğle vakti saat 12.27'de ilk astronotumuz Alper Gezeravcı'yı da taşıyan uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesini bekliyoruz" ifadelerini kullanarak tarihi anı duyurdu. Kacır, bu heyecan verici olayın, Taksim ve Kızılay meydanlarındaki planetaryumlar ve bilim merkezlerinde izlenebileceğini de belirtti.

Dönüş Ocak Ayının Sonu

ISS'deki görevin tamamlanmasının ardından Alper Gezeravcı ve  diğer mürettebat üyeleri, aynı uzay aracıyla Ocak sonunda dünyaya dönecek. Dönüşün gerçekleşeceği iniş noktası, Florida eyaletinin doğusunda ve batısında belirlenen farklı alanlardan uygun şartlara göre seçilecek.