Tüketicilerin en çok şikayet ettiği ürün ayakkabı oldu

Tüketicilerin en çok şikayet ettiği ürün ayakkabı oldu
2024 yılında tüketicilerin şikayetlerinin hangi ürünlerde yoğunlaştığı ve gerçekleşen denetimler neticesinde uygulanan idari para cezaları belli oldu.

Tüketicilerden gelen şikayetler sonucunda i̇lgili kuruluşlar işletmeleri denetlerken, 2024 yılında en çok şikayet edilen ürünler, şikayet yöntemleri ve uygulanan cezalar belli oldu.

Ticaret Bakanlığı'na geçen yıl iletilen şikayetlerde ilk sırayı 100.448 ile ayakkabı alırken, ayakkabıyı kıyafet, kredi kartı üyelik ücretleri, cep telefonu, mobilya ve internet abonelikleri izledi.

3.7 Milyar TL İdari Para Cezası

Önceki yıl boyunca tüketici hakem heyetlerine 755.997 başvuru iletilirken, söz konusu başvuruların 762.100’ü karara bağlandı. Ayrıca bakanlığın merkez ve taşra teşkilatına bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen denetim faaliyetlerinde 3.7 milyar TL'yi aşkın idari para cezası uygulandı.