Yedikule’de Kan Bağışı Kampanyası

Yedikule’de Kan Bağışı Kampanyası
Türk Kızılayı ve Yedikule Hastanesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit’in de katılımıyla rekor bağış hedefleniyor.

14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü ve Türk Kızılayı’nın 156. kuruluş yıl dönümü sebebiyle Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kan bağışı kampanyası düzenlendi. Etkinlik kapsamında hastanenin bahçesine kurulan mobil ünite ile hastane personeli ve vatandaşlar kan bağışında bulundu.

Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit, etkinliği ziyaret ederek kan bağışçılarına ve hastane personeline teşekkür etti. Kan bağışında bulunan Yiyit, yaz aylarında kan bağışının azalması sebebiyle bu tür kampanyaların önemine vurgu yaptı. Bir ünite kanın üç kişiye hayat verdiğini belirten Yiyit, düzenli kan bağışının gerekliliğini şu sözlerle ifade etti:

"Afet ve olağanüstü hallerde kan bağışı için uzun kuyruklar oluşuyor. Ancak bu tür durumlar olmadan da kan bağışına devam edilmesi gerekiyor. Üç ayda bir kan vermek, sağlığımıza zarar vermez fakat başkalarının hayatını kurtarabilir. Yedikule Hastanesi olarak bu anlamda önemli bir etkinliğe imza attık."

Yiyit, kampanyada rekor bir kan bağışı beklediklerini dile getirerek, asıl hedeflerinin düzenli kan bağışçılığı kültürünü yerleştirmek olduğunu sözlerine ekledi.