Yeni Doğum Yapan Eşini Bıçaklayarak Öldüren Katilin İfadesi Ortaya Çıktı

Yeni Doğum Yapan Eşini Bıçaklayarak Öldüren Katilin İfadesi Ortaya Çıktı

Mardin'de cuma günü doğum yapan eşini 17 kez bıçaklayarak öldüren şüpheli eşi Mehmet Şiyar Ecevit'in ifadesi ortaya çıktı. Şiyar Ecevit, olaydan önce eşiyle yaşadığı bir tartışma sonrasında evden çıkıp uyuşturucu madde kullandığını, döndüğünde ise tartışmanın devam ettiğini söyledi. Olay anında kontrolünü kaybettiğini iddia eden Ecevit, işlediği cinayetten dolayı pişmanlık duyduğunu belirtti.

Ne Yaşanmıştı?

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Dara Mahallesi'nde cuma günü bir kız çocuğu dünyaya getiren Vafta Ecevit, pazar günü taburcu olduktan sonra evine döndü. Ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle eşi Şiyar Ecevit tarafından defalarca bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından Şiyar Ecevit, durumu yakınlarına bildirdi. Sağlık ekipleri ve jandarma, olay yerine geldiğinde Vafta Ecevit'i kanlar içinde buldu ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Vafta Ecevit'in cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırıldı. 2 çocuk annesi olan Vafta Ecevit'in cenazesi, kırsal Dara Mahallesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şüpheli Şiyar Ecevit ise jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlı: O Anları Hatırlamıyorum

Şiyar Ecevit'in ifadesinde, olay öncesinde eşiyle yaşadığı tartışmanın ardından evden çıkarak uyuşturucu madde kullandığını, eve döndüğünde ise tartışmanın devam ettiğini söylediği belirtildi. Olay anında kontrolünü kaybettiğini ve ne yaptığının farkında olmadığını iddia eden Ecevit, pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Kadın Hakları Gruplarından Çağrı

Mardin Barosu Kadın Hakları Merkezi ile Şahmaran Kadın Platformu, olayın ardından Mardin Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Avukat Dilan Koç, "Maktulün 3 gün önce doğum yapmış olması, canavarca hisle katledilmesi ve olayın 3 yaşındaki kızının gözleri önünde işlenmesi olayın vahametini kat be kat arttırmaktadır. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri her gün artan, temelinde cinsiyet ayrımcılığına dayanan politik bir sorundur" dedi ve etkin soruşturmanın takipçisi olacaklarını vurguladı.