Yunan Adalarına Ekspres Vize Uygulaması 10 Adada Geçerli Olacak

Yunan Adalarına Ekspres Vize Uygulaması 10 Adada Geçerli Olacak
Yunanistan, Türk vatandaşları için Ege adalarında geçerli olan ekspres vize uygulamasını genişletiyor. Hızlı vize işlemi 5 adadan 10 adaya yayılacak. Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği bu kararı duyurdu ve 10 adanın ismi de açıklandı.

Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla ekspres vize uygulamasının kapsamının genişletildiğini açıkladı. Buna göre Yunanistan'ın 30 Mart'ta başlattığı 5 Ege adası için geçerli olan ekspres vize uygulaması artık bugünden itibaren 10 Ege adası için geçerli olacak.

İstanköy (Kos), Midilli (Lesvos), Rodos, Sisam (Samos) ve Sakız (Chios) adalarına ilaveten İleryoz (Leros), Limni (Limnos), Kelemez (Kalimnos), Meis (Kastelorizo) ve Sömbeki (Simi) adalarında Türkiye'den gelen ziyaretçiler artık ekspres vize uygulamasından yararlanabilecek.

Ne Yapmak Gerekiyor?

Türk ziyaretçilerin, ekspres vize uygulamasından yararlanabilmeleri için, istenen belgelerle birlikte başvuru formunu Yunan yetkili birimlerine ulaştırması gerekiyor.

Gerekli belgeler, adaya geçiş noktalarında yetkililere teslim ediliyor; ancak girişlerde herhangi bir bekleme yaşanmaması için evrakların ziyaret öncesinde adalar ve Türkiye arasındaki feribot seferlerini düzenleyen seyahat acentelerine teslim edilmesi tavsiye ediliyor.

1 İla 7 Gün Arasında Geçerli̇ Olacak

Her bir ada ziyareti için Yunan makamları tarafından 1 ila 7 gün arasında geçerli olan vize veriliyor. Ekspres vizeler, sadece belirlenen adalar için geçerli olup, Yunanistan'ın diğer bölgelerine geçişte kullanılamıyor.

Yalnızca bir geçiş için geçerli olan vize ücreti ise 60 avro olarak belirlendi.