Çin Laboratuvarlarında Yapay Ebola Virüsü Geliştirildi

Çin Laboratuvarlarında Yapay Ebola Virüsü Geliştirildi
Çin'deki Hebei Tıp Fakültesi'nde çalışan bilim insanları, dünya çapındaki COVID-19 mücadelesi sırasında laboratuvarda Ebola'ya benzer bir virüsün sentezlendiğini duyurdu.

Hebei Tıp Fakültesi'nden Çinli bilim insanları, dünya henüz koronavirüs salgınının yaralarını sarmaya çalışırken, Ebola virüsünün özelliklerini taşıyan yapay bir virüs geliştirdiklerini duyurdu. Yapılan laboratuvar deneylerinde bu yeni virüs, enfekte ettiği hamsterları üç gün içinde öldürebilecek kadar ölümcül etkilere sahip olduğu görüldü.

Bu yeni virüsle yapılan deneyler, hamsterlar üzerinde gerçekleştirildi ve sonuçlar korkutucu oldu. Virüs enjekte edilen hamsterlar, enfeksiyonun başlamasından itibaren kısa süre içerisinde ağır organ yetmezlikleri yaşadı. Hayvanların gözlerinde ciddi kabuklanmalar meydana geldiği ve bu durumun görme yetilerini olumsuz etkilediği belirtildi.

Deney sonucunda ölen hayvanların yapılan otopsilerinde, virüsün hayvanların vücutlarında hızla yayıldığı tespit edildi. Bu tür çalışmalar, genellikle bulaşıcı hastalıkların anlaşılması ve tedavi yöntemleri geliştirilmesi amacıyla önem taşısa da, bu tür ölümcül virüslerin laboratuvar koşullarında üretilmesi çeşitli riskleri de beraberinde getiriyor.